0493 78 46 20

02 673 06 34

directie@wonderwoud.be

Kathleen Van Hemelrijck | Directeur

Goed uitgerust en met heel veel enthousiasme beginnen we bijna aan het nieuwe schooljaar!

Door de afwijkende coronacijfers en de geringe vaccinatiegraad in het Brusselse Gewest zullen Brusselse scholen opstarten met striktere maatregelen t.o.v. alle andere scholen in Vlaanderen,  dit minstens tot eind september. De maatregelen die van toepassing waren op het einde van het afgelopen schooljaar blijven gehandhaafd.

Doch  informeer ik u  graag via deze brief over de wijzigingen omtrent de verwelkomingsnamiddag voor onze nieuwe kinderen én de opstart van het nieuwe schooljaar, in overleg met de preventieadviseur. (dd 25/08/2022)

Alle nieuwe kleutertjes DIE INSTAPPEN OP  1SEPTEMBER en  nieuwe leerlingen van de lagere school verwelkomen wij graag op maandag, 30 augustus om 14.30u om kort kennis te maken met de juf, de meester, de zorgcoördinator of mezelf op de speelplaats.                                                                            Helaas door de strikte veiligheidsmaatregelen in Brussel en na het opmaken van een interne risicoanalyse  vragen wij uitdrukkelijk  om maximum  met 1 ouder per kind aanwezig te zijn en het bezoekje  te beperken tot max. 30 minuten. Een mondmasker dragen  op het schooldomein is vanzelfsprekend, ook  voor onze nieuwe leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Graag bij de ingang, aan de schoolpoort handen ontsmetten. Is het mogelijk om jullie aanwezigheid nog te bevestigen via mail naar directie@wonderwoud.be ?

Helaas voor alle ouders en hun  peutertjes die  instappen na de herfstvakantie  vragen wij om het geplande bezoek  van maandag, 30/8 te verplaatsen naar  de 2de verwelkomingsdag van 29 oktober om 9.30u. Uitnodiging volgt.

Op de eerst schooldag verwelkomen wij graag ALLE  kinderen tussen 8.00u  en 08.25u aan de schoolpoort. Jammer genoeg  mogen we  nog geen ouders toelaten binnen het schooldomein.

De kleutertjes van de 2de en 3de kleuterklas kunnen meteen in de klas bij hun nieuwe juf. Zij  zullen begeleid worden door het zorgteam.

De peutertjes en kleutertjes die starten in de onthaalklas en 1ste kleuterklas bij juf Zoë en juf Carlyn worden pas op school verwacht om 8.45u op 1, 2 en 3 september. Op deze manier kunnen  ze rustig afscheid nemen en komen ze niet terecht in de hectische drukte van een 1ste schooldag tussen onze bengels van de basis- en secundaire school. Zij kunnen uitzonderlijk de eerste schooldag ook opgehaald worden om 11.45u i.p.v 12.05u.

De kinderen van de lagere school kunnen terecht bij hun nieuwe juf of meester op de speelplaats. Zij nemen steeds de ingang via de Emile Steenostraat.

Uit ervaring weten we allen dat op het einde van een eerste schooldag het zeer hectisch is aan de schoolpoort. Doch vragen wij als schoolteam uitdrukkelijk om  ALLEN SAMEN de veiligheid aan de schoolpoort te blijven garanderen  door de mondmaskerplicht te respecteren, 1,5m afstand te houden, én op afstand  te parkeren ! Mogen we ook vragen om niet te  lang  te blijven keuvelen aan de schoolpoort en je kind bij de hand te houden.

Warme maaltijden worden voorlopig  nog niet voorzien …

 

Voor méér informatie, lees alvast ons nieuw Wonderkrantje in bijlage. Een papieren versie volgt op 1 september alsook andere formaliteiten. Verder sturen we je binnenkort een enquête omtrent maaltijden en luncboxen.

Ons voltallig team staat alvast klaar om uw kind een leuk, leerrijk en uiteraard veilig schooljaar te bezorgen. We kijken er naar uit om jullie allemaal terug te zien. Tot binnenkort!